Speltips

Gefeliciteerd! Jullie gaan aan de slag met Spijbel Snoei en Struikel. Hieronder vind je tips om maximaal rendement uit het spel te halen:

Spelvariant 1:

Schud de kaarten goed, zodat alle kleuren goed door elkaar zitten.

Begin bovenaan de stapel, laat je verrassen door de opdracht op de kaart.

Voer samen met collega’s naar eigen inzicht en gedurende een week de opdracht uit. Reflecteer gezamenlijk met de reflectiekaart die dezelfde kleur heeft als je opdrachtkaart voor maximaal rendement op de leeropbrengst. Sommige kaarten vragen iets meer tijd dan een week. Van andere kaarten is het leuk de opbrengst voor langere tijd zichtbaar te maken of die het hele jaar te gebruiken.

Speleinde: Er zijn 36 opdrachten, bepaal samen wanneer een opdracht zijn effect heeft behaald.

Overige spelvarianten:

We hebben de overige spelvarianten verzameld in een PDF bestand.
Dit bestand kun je hieronder GRATIS downloaden en bij je spel bewaren:

Tips:

– Vraag een (wisselend) groepje binnen de organisatie om regelmatig een nieuwe kaart te kiezen en/of het effect van de opdrachten te observeren.

– Nodig medewerkers uit om spelvarianten te bedenken of nieuwe opdrachtkaarten te maken, zodat de werkvormen steeds beter bij jullie organisatie en ontwikkelstadium gaan passen.

– Denk eens aan feestelijke/symbolische opening of afsluiting van de periode waarin een kaart centraal staat. Informeel leren belangrijk vinden is van onschatbare waarde.